24 mei 2017

Flowers Gelli


Een aantal kaarten gemaakt voor een workshop die ik heb gegeven. Zo kon men kiezen welke kaart een ieder wilde maken en met welke kleuren. Zo zie je dat er weer oneindig veel mogelijkheden zijn.
Hieronder vind je de beschrijving van deze kaarten. Na de beschrijving zie je de kaarten nogmaals stuk voor stuk. Leuk dat je kwam kijken op mijn blog, altijd leuk als een berichtje achter laat. Neem gerust de tijd om onderstaande techniek te lezen.


Benodigdheden: Molow Aqua Twin markers, gelliplate, roller, keukenpapier, kladpapier, Aquarelpapier, stempel bloemen (Hero Arts of Artjourney), schaartje, stempelpapier(glad), Winka Stella, Sharpie, Precison Press, Archival, template, tekst stempels, water.

Voor de rondjes pak je een stuk glad stempelpapier. Begin je strepen te zetten op je gelli plate met de beitelpunt van de stift. Dan rol je met de roller het uit met de strepen mee over de gelli plate het te veel rol je uit op een kladpapiertje. (Dit kun je later weer gebruiken voor een leuke achtergrond voor een kaart). Maak je roller schoon met een keukenpapier.
Dan leg je de template met rondjes op de gelliplate en rol je weer over de gelliplate voorzichtig niet bewegen en niet te hard duwen. Je haalt de template er weer af en je legt je papiertje op de gelliplate en druk je met je vingers stevig aan. Dan haal je je papier er af en heb je rondjes staan op je papier. Deze kan je verder afwerken met de Sharpie. Kleine stipjes zetten.
Op een stukje Aquarelpapier stempel je met bijpassende kleur 5x  bloemen. Wel met watervaste inkt (Archival of Stazon). Deze ga je in kleuren met de bijpassende Molow Aqua Twins.  Je brengt met de beitelpunt wat inkt op je craftsheet en met wat water of waterpenseel ga je kleuren. Ook kan je op je bloem een klein streepje zetten en in met water verder inkleuren. Hoe meer water hoe lichter je bloem wordt. Als je tevreden bent knip je de bloemen uit.

Je plakt je stripje met rondjes op de witte kaart en deze plak je weer op een achtergrond blauw, oranje of rood. Je schikt de bloemen zoals jij ze mooi vindt en plakt ze op. Evt. met dikker dubbel zijdig tape. Voordat je alles op je kaart plakt. Zoek je een tekst uit deze met behulp van de Precision press. Dit wordt uitgelegd. Als laatste plak (mat)  je alles op de witte kaart. Mocht je hier of daar nog wat willen bijwerken dan kan dat bijvoorbeeld met de Sharpie witte puntjes of met de Winka Stella glitters. 


3 opmerkingen:

Ik word blij als je een bericht achterlaat. Dank je wel.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...